matkustus,  perhe

Matkapäivät 65-66/90: Maui

Tehtiin
Tiistaiaamuna mies ja lapsi lähtivät ensin Kalama Skate Parkissa sijaitsevaan leikkipuistoon ja sitten hakemaan vuokra-autoa. Minä soitin yhden tärkeän puhelun ja huuhailin sen jälkeen kämpillä läppärini kanssa. Tarkoitus oli lähteä reippailemaan, mutta jotenkin se jäi, kun oli niin mukavaa istua yksin hiljaisessa asunnossa. Lounaan jälkeen muu perhe palasi muurahaisansat mukanaan. He olivat käyneet Kahuluissa asti kaupassa. Leikin lapsen kanssa pitkän aikaa Lego Friendseillä. Kävimme iltapäivällä vielä uima-altaalla, jossa lapsi ui ensimmäistä kertaa ilman uimarengasta pienen bodyboardin kanssa. Uimarengas on edelleen tarpeen, mutta on hienoa, että lapsi uskaltaa kokeilla uimista ilman sitä. Pikkuisen nukahdettua aloitimme uuden sarjan katsomisen. Ilmeisesti aika suositun sarjan nimi on Succession. En ihastunut siihen ainakaan ensimmäisen jakson perusteella. Keskiviikkoaamuna sain sähköpostiviestin, jossa lapsi toivotettiin tervetulleeksi kouluun maanantaina 6. tammikuuta 2020. Liikutuin vähäsen. Lähdimme käymään Wailukussa Maui Ocean Centerissä, jota mainostetaan yhtenä maailman parhaista akvaarioista. Lapsi pääsi sisään ilmaiseksi, koska on (juuri ja juuri) alle 4-vuotias. Me aikuiset maksoimme $35 per henkilö. Merenrannalla sijaitseva alue on hieno! Altaat sijaitsevat osittain ulkona, ja ne ovat siistejä ja hyvin hoidettuja. Trooppinen, värikäs kalavalikoima on ihmeellinen, ja mielenkiintoista luettavaa olisi riittänyt tuntikausiksi – näyttely sisältää paljon tietoa sekä havaijilaisesta kulttuurista että erityisesti kalastuksesta. Terassilla voisi katsella valaita, jotka eivät kuitenkaan ole vielä ehtineet Havaijin rannikolle asti talvehtimaan. Joulukuussa niitä voisi jo hyvinkin bongata. Kiersimme kaikki paikat vähintään kahteen kertaan, lapsen ehdoilla. Mies kävi katsomassa lyhyen 3D-valaselokuvan, jota ei suositeltu alle neljävuotiaille for medical reasons. Lapsillekin oli kuitenkin omia lyhyitä videoesityksiä. Jopa pieni leikkipaikka löytyi. Illalla huomasin sattumalta, että Maui Ocean Centerin johtaja on suomalainen. Lounastimme akvaarion ravintolassa ja kävimme välillä viereisen ostoskeskuksen Hula Cookies & Ice Cream -kahvilassa syömässä jäätelöä ja keksejä. Saimme vietettyä akvaarion alueella yhteensä peräti neljä tuntia. Sitten houkuttelimme pienen kalafanin autoon ja pidimme hänet hereillä kämpille asti, jotta emme sotkisi hyvää yöunirytmiä. Iltapäivä meni taas rauhallisesti kotisohvalla ja sen ympäristössä. Lapsi ja mies kävivät uima-altaalla ja minä kävin koluamassa kaikki lähiputiikit. Tulin nopeasti siihen tulokseen, että pikkukaupat ovat täynnä sitä samaa turistikamaa, jota luultavasti saa myös esimerkiksi Kanariansaarilta ja Thaimaasta. Oli kuitenkin hauska hipelöidä muutamia laadukkaampia tavaroita ja vain vaellella. Illalla annoimme eiliselle sarjalle uuden mahdollisuuden. Mwah.

Syötiin
Söin tiistaina lounaaksi kylmiä pizzanjämiä suoraan jääkaapista. Lapsi ja mies söivät hampurilaiset Walmartin McDonaldisissa. Illalla tein uunifetapastaa. Keskiviikkona söimme lounaan Maui Ocean Centerin Seascape Maalaea -ravintolassa. Yritin tehdä illalliseksi linssicurrya omalla tutulla reseptilläni, mutta se epäonnistui täysin, koska raaka-aineet olivat erilaiset kuin kotona. Minua harmitti, mutta onneksi mies syö ihan mitä vaan.

Sää
Keskiviikko oli hyvin tuulinen. Olin valinnut päälleni leveähelmaisen mekon, jonka helmoja jouduin pitelemään jatkuvasti.

Takaisku
No, se linssicurry. Puhutaan jostain muusta. Tiesitkö, että Havaijin kansalliskala on humuhumunukunukuapua’a eli kiilasäppikala?

Kohokohta
Keskiviikkoaamun herätys oli ihana. Unenlämmin kolmevuotias kömpi oikeaan kainalooni ja mies makasi vasemmalla puolellani. Olimme pitkään hiljaa, kunnes lapsi alkoi kertoa omia juttujaan. Aallot kohisivat, eikä ollut kiire mihinkään.

Omat tunnelmat
Minulla on ollut jotenkin erityisen onnellinen olo. Onnellisuushormoneja lisää varmasti se, että olen saanut nukkua pois univelkoja, joita on kertynyt siitä lähtien, kun lapsi syntyi loppuvuodesta 2015.

Mitä lapselle kuuluu
Mies luki lapselle tiistai-iltana ensimmäistä kertaa vitsejä, ja niistä tulikin heti suuri hitti. Lapsi alkoi keksiä omia vitsejään, esimerkiksi näin: Kaksi kirahvia istui häkissä, ja sitten ne meni pois. Meitä kaikkia nauratti. Akvaarioreissukin oli menestys, ja varsinkin meritunnelissa lasin toisella puolella uiskennelleet hait kiinnostivat. Lapsi jaksaa kävellä yhä pidempiä matkoja, mutta satunnaiset kasvukivut vaivaavat sellaisina iltoina kun liikuntaa on ollut erityisen paljon. Ei ihme, että vähän kolottaa; lapsi muuttuu taaperosta pieneksi koululaiseksi ihan silmissä!

Suurimmat menoerät
Akvaarion sisäänpääsymaksut (2 aikuista, alle 4-vuotias ilmaiseksi) $70
Lounas $50
Matkamuistoja $50

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: