matkustus,  perhe

Matkapäivä 57/90: Mauille

Tehtiin
Juuri kun olin avannut silmäni puoli seitsemän aikaan (Big Islandilla), tunsin muutaman sekunnin mittaisen tärinän ja kuulin ikkunoiden ja olohuoneen kattokruunun helisevän. Lapsi nukkui vielä vieressäni ja mieskin kömpi pimeässä luokseni. Katsoimme toisiamme silmät suurina ja totesimme jostain syystä englanniksi: Earthquake. Internetistä selvisi pian, että kyseessä oli 4,9 magnitudin maanjäristys saaren toisella puolella Mauna Kea -tulivuorella. Meillä ei ollut yhtään mitään hätää eikä tsunamivaroitustakaan annettu. Lapsihan tietysti nukkuu ilotulitteiden, maanjäristysten ja ukkoskuurojen läpi, mutta heräsi hetken kuluttua kiukkuisena siitä, että mies oli herättänyt hänet kahvinkeitollaan. Olin yön aikana tullut siihen tulokseen, että haluaisin mennä tarkastuttamaan hemoglobiinini mahdollisimman pian, joten päätimme logistiikkasyistä lähteä Mauille jo tänään (maanantaina), vaikka tarkoitus oli mennä vasta torstaina. Saimme lentoliput vaihdettua ja pakkasimme tavarat pikaisesti, jotta ehdimme puolen päivän maissa lähtevään koneeseen. Lento kestää maksimissaan vain puoli tuntia. Ympäristöasiat olivat mielessä, mutta muutakaan (julkista) matkustustapaa ei saarien välillä valitettavasti ole. Mauilla olimme varanneet viime hetken tarjoushotellin Kahuluista, läheltä lentokenttää ja Maui Memorial Medical Centeriä, jonne aioin suunnistaa seuraavana päivänä. Rantatie, jonka vieressä hotelli sijaitsi, ei ollut mikään paratiisimainen ympäristö mutta lähellä kaikenlaisia palveluita ja tarpeeksi viihtyisä kolmeksi yöksi. Kävimme pelihallissa ja syömässä läheisessä kauppakeskuksessa ja nukahdimme kaikki jo seitsemän maissa.

Syötiin
Söimme kauppakeskuksen Thailand Cuisine 2 -ravintolassa currya, joka oli tosi hyvää. Lapsikin tykkää miedosta keltaisesta currysta ja Massaman-currysta ja riisistä. Minä tilaan annokseni aina tofulla, ja mies valitsi tällä kertaa surf & turf -tyyppisen katkarapu-kanacurryn.

Sää
Saarten välillä ei säässä juuri ole ollut eroa, samoissa 28-30 asteen lukemissa mennään joka päivä. Illalla saimme ihollemme muutaman virkistävän sadepisaran. Helle ja sade, jee!

Takaisku
Matkasuunnitelmien muutokset ovat aina vaikeita päätöksiä, mutta koska meillä on vielä kuukausi matkaa jäljellä, on tärkeää tietää, missä minun anemiani kanssa mennään. Kovin aneemisena ei nimittäin saisi lentää pitkiä matkoja (=korkealla). Tuntui helpommalta lähteä Mauille tarkastuttamaan tilanne mahdollisten seurausten eli rauta- tai punasoluhoidon takia kuin toisella puolella Big Islandia sijaitsevaan Hiloon, jossa olisin kaukana miehestä ja lapsesta. Näin varmistuisimme siitä, että olemme torstaina suunnitelmien mukaan Mauilla, mikäli tilanne vaatisi jotain hoitoa.

Kohokohta
Hotellihuoneeseen saavuttuamme ja verhot avattuamme tajusimme, että huoneessamme oli suora meri- ja tulivuorinäköala. Olimme niin rannassa, että aaltojen kohinasta sai nauttia, kun avasi tuuletusikkunan!

Omat tunnelmat
Hyvästelin Big Islandin haikeana, koska se oli vienyt sydämeni jo toistamiseen. Mutta tätä tämä kroonisen sairauden kanssa eläminen on: valintoja.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi jaksoi taas hienosti matkustaa. Tämä oli hänelle aika väsyttävä päivä ja vaati kärsivällisyyttä, joten oli kiva, että ehdimme vielä käväisemään Maui Mallin Fun Factory -pelihallissa heittelemässä palloja ja ajamassa minikarusellilla. Puoli tuntia riitti, koska kovin meluisat paikat eivät selvästikään ole lasta varten (eivätkä muuten minuakaan). Rauhoitimme loppuillan perinteiseen tapaan Tatu ja Patu -kirjan avulla. Osaamme sen kohta ulkoa.

Suurimmat menoerät
Lentojen vaihto $90
Thai-illallinen $60
Matkamuistomagneetit ja pehmoheppa $22

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: