matkustus,  perhe

Matkapäivä 56/90: Havaijin Big Island

Tehtiin
Lähdimme aamulla vielä kerran käymään Waimean hienossa leikkipuistossa. Siellä olikin jännitystä kerrakseen, kun pääsimme mukaan etsimään kaksivuotiasta paljasjalkaista poikaa, joka oli karannut isältään mutta löytyi onneksi pian läheiseltä jalkapallokentältä. Meidän lapsukaisemme sai pitää kädessä erään paikallisen lapsen pyydystämää salamanteria, joka kuitenkin stressaantui kaikeasta hellittelystä sen verran, että muuttui vihreästä ruskeaksi – tai näin ainakin väitti salamanteripyydystäjän isä. Hän oli pukeutunut luontoretkeilijähousuihin, joten uskoin häntä välittömästi. Olimme ennen leikkipuistoreissua käyneet hyvällä kahvilla Waimea Coffee Companyssa. Istuskelin miehen kanssa kahvilan terassilla kaikessa rauhassa sillä aikaa kun lapsi leikki Ryhmä Haun Vainulla ja sen autolla. Söimme lounaankin Waimeassa, ja ajelimme sitten takaisin Waikoloaan. Iltapäivän lepäilimme ilmastoidussa kämpässämme. Neljän maissa lähdimme läheiselle rannalle uimaan, leikkimään hiekkaleikkejä ja katsomaan auringonlaskua, joka olikin tänä iltana erityinen, koska horisontissa oranssina loistavaa aurinkoa vastapäätä paistoi täysikuu. Taivas oli lähes pilvetön ja koko maailma näytti kauniilta. Emme vielä tässä vaiheessa tienneet, että tämä jäisi viimeiseksi Big Islandin illaksemme…

Syötiin
Lounastimme Waimean Merriman’s -ravintolassa, jossa oli ihan hyvää ruokaa, mutta ei se mikään järisyttävä kokemus ollut. Illalliseksi teimme lettuja.

Sää
Tänään sää oli ihan mukava, Waimeassa oli vähän viileämpää kuin Waikoloassa.

Takaisku
Olen nukkunut viime yöt huonosti. Toivottavasti hyvät yöunet palaavat pian.

Kohokohta
Illan rantakeikka oli ihana! Yritin kaikin voimin tallentaa mieleeni Waikoloan kauniit maisemat tulevia vuosia varten. Auringonlaskun ja täysikuun yhdistelmä oli maaginen ja lapsikin ylisuloinen pyyhkeeseen kääriytyneenä ilta-aurinko kasvoillaan.

Omat tunnelmat
Huonot yöunet tuntuivat tänä aamuna, mutta kun olin nuokkunut puolen tunnin matkan Waimeaan auton takapenkillä ja ehkä torkahtanutkin, aloin virkoamaan. Lapsen riemua oli ihana seurata. Illalla olisin voinut viettää rannalla vaikka kuinka pitkän tovin, mutta kolmevuotiaan kanssa on viisasta lähteä iltatoimille ennen kuin homma riistäytyy käsistä.

Mitä lapselle kuuluu
Tänään lapsi sai tehdä paljon lempijuttujaan: kiipeillä leikkipuistossa, leikkiä uudella lelulla, myllätä rantahiekassa ja uida meressä. Hän on pieni vesipeto, joka ei pelkää mitään.

Majoitus
Asuimme Waikoloa Beach Resortin alueella sijaitsevassa kahden makuuhuoneen asunnossa (Vista Waikoloa, unit G201, homeaway.com), joka osoittautui paljon isommaksi kuin olimme arvanneet. Tilaa oli enemmän kuin meillä kotona Utrechtissa; varmaan sata neliötä. Asunto oli erittäin hyvin varusteltu, ilmastointi toimi erinomaisesti ja isoa olohuonetta kiersi kahteen suuntaan avautuva terassi eli lanai. Miinuspuolia olivat pienet muurahaiset, jotka eivät meitä häirinneet, mutta joita oli kuitenkin enemmän kuin toivoisi, sekä sijainti golfkentän vieressä. Golfaajat eivät olleet äänekkäitä, mutta golfkentän huoltoajoneuvot aloittivat työnsä joskus jopa viideltä aamulla. Suoraa auringonvaloakin saattaa kaivata, jos tykkää valoisista asunnoista (itsehän olen myyrä). Asuntoalueella on hieno uima-allas ja peruskuntosali. Internet ei tässä asunnossa toiminut hyvin/ollenkaan, eikä T-Mobilen 4G aina ylettänyt meille asti, mutta isona bonuksena oli vapaa pääsy yksityiselle beach clubille. Kaupat ja ravintolat olivat kävelymatkan päässä.

Suurimmat menoerät
Ravintolalounas 40 dollaria

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Waimea Coffee Company
Lomakoti ja auto

img_0894

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: