matkustus,  perhe

Matkapäivä 49/90: Havaijin Big Island

Tehtiin
Meistä on tullut tosi veteliä. Tänäänkin pääsimme oikeasti ulos vasta puolenpäivän jälkeen. Mies ja lapsi olivat kyllä aamulla käyneet pihalla lennättämässä askartelemaamme leijaa (lapsen idea). Voin kertoa, että mehupilleistä, naistenlehdistä, teipistä ja ompelulangasta saa niin huonon leijan, että se saa jopa kolmevuotiaan raivon partaalle. Kirjoitimme postikortteja, joita olimme luvanneet lähettää häävieraillemme. Iltapäivällä ajoimme ruokakauppaan Waikoloa Villageen, ja teimme ruokaostokset oikein ostoslistan kanssa. Veimme ostokset kämpille ja jatkoimme matkaa Mauna Lani Beach Clubille. Nämä päiväunettomat päivät ovat helpompia aikatauluttaa, kun ei tarvitse miettiä, missä lapsi nukkuisi (sänky ei kelpaa). Rannalla oli taas rentoa ja ihanaa – olen tullut siihen tulokseen, että minulle paras ranta-aika on noin kello kolmesta auringonlaskuun. Olen aina rakastanut lempeää ilta-aurinkoa, ja nyt kun siihen sekoittuvat Havaijin värit, lämmin ilma, aaltojen kohina, omien iloisten perheenjäsenten naamat ja tropiikin lintujen äänet, ollaan visuaalisesti ja äänimaailmaltaan täydellisyyttä hipovassa tilassa. Illalla mies lähti läheiseen elokuvateatteriin katsomaan Terminator 6 -elokuvan, enkä minä todellakaan haikaillut mukaan. Nukutin pikkuihmisen ja vietin iltaa iPadin, kännykän ja lapsen Halloween-karkkien parissa.

Syötiin
Teimme lounaaksi lettuja. Söin omani hollantilaiseen tapaan: melkein kypsän letun päälle laitetaan pannulla juustoa, joka sulaa kiinni lettuun ja pöydässä letun päälle voidellaan siirappia. Illalla tein meille vihannestarjottimen ja… pakastepitsan. Pitsa oli ehkä pahempi kuin Saarioisen roiskeläppä. Traumaattista.

Sää
Rannalla oli iltapäivällä tosi miellyttävää, edelleen noin 30 astetta.

Takaisku
En muista, olenko kertonut, että en osaa uida kovin hyvin enkä uskalla laittaa päätä pinnan alle. Pääsisin ehkä pienen uima-altaan päästä päähän sammakolla, mutta uimataitoni eivät ole tarpeeksi hyvät esim. meressä snorklailuun. Mies kävi taas ihmettelemässä koralleja ja kaloja, ja kyllä minua kieltämättä hieman kirpaisee, että ne jäävät minulta väliin. Onneksi kalat uivat paremmin kuin minä ja tulevat usein matalaan veteen, josta minäkin voin bongata keltaisia, punaisia ja raidallisia trooppisia kaloja ihan seisaaltaan. Merikilpikonnatkin kömpivät usein rannalle ihmeteltäväksi.

Kohokohta
Tämä on vähän hassu juttu, ja liittyy sattumalta löyhästi Asikaine-blogin risottohipsterikirjoitukseen. Minun on tehnyt jo monta päivää mieli parsarisottoa. Minulla on kaikki ainekset jääkaapissa. Melkein. En ole onnistunut löytämään risottoriisiä yhdestäkään kaupasta, jossa olemme käyneet. Tänään löysin myyjän avustuksella risottopakkauksen, jossa on riisiä ja joku ihmeellinen butternut squash -maustepussi. Toivon, että voin käyttää pelkän riisin omaan Risotto alla Milanese -reseptiini, mutta en ole vielä uskaltanut avata pakkausta. Pelkään, että riisiin on sekoitettu jotain ylimääräistä möhnää ja risottounelmani romahtaa. Pitäkää peukkuja – minä tarvitsen risottoni.

Omat tunnelmat
En kyllästy katselemaan Big Islandin maisemia. Musta laava, vihreät palmut, syvän vaaleanpunaiset kukat ja sininen taivas ja meri ovat uskomattoman kauniita, varsinkin kun taustalla siintävät tulivuoret.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi on ikävöinyt muutamaa leluaan ja hoitajiaan, mutta ilmeisesti vain hetkittäin. Hän oli viime yönä nähnyt unta Tuomas Veturista, joten sitä oli tänään erityinen ikävä. Juttelemme koti-ikävän noustessa tulevista matkasuunnitelmista sekä joulukuisesta kotiinpaluusta ja vakuutamme hänelle, että hänen lelunsa ja sänkynsä ovat edelleen paikoillaan ja että hän pääsee pian kotiinpaluun jälkeen leikkimään hoitajien kanssa. Muuten lapsi nauttii lomasta aivan täysillä. On ihanaa, että hän voi leikkiä rannalla kaikessa rauhassa, tehdä hiekkaprojektejaan ja käydä välillä uimassa miehen kanssa. Ja meillä on onneksi edessä vielä monta kiireetöntä päivää.

Suurimmat menoerät
Ruokakauppalasku $150, joka oli meille tavallaan ilmainen. Olemme nimittäin tähän mennessä ansainneet takaisin saman summan, kiitos miehen luottokortin cash back -diilin.

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Onnellinen nainen rannalla
Jännitys tiivistyy

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: