matkustus,  perhe

Matkapäivä 39/90: Havaijin Big Islandille

Tehtiin
Tänään siirryimme seuraavaan matkakohteeseen, Havaijin Big Islandille. Aamu-uintien (lapsi ja mies) ja pakkaamisen (minä) jälkeen jätimme Kauain, ja lensimme Lihuen lentokentältä Konan kansainväliselle lentokentälle. Lentomatkaa on vain alle tunti, ja lentäminen on nykyään ainoa reittimatkustusvaihtoehto saarten välillä, koska laivalla ei pääse. Ihmettelimme taas Konan seinätöntä lentoasemaa, haimme valkoisen vuokra-Jeepin ja aloitimme matkan kohti Kohala Coastia, jossa vuokra-asuntomme sijaitsee. Koukkasimme hetkeksi pois rannikkoreitiltä käydäksemme ruokakaupassa Waikoloa Villagessa. Tein siellä itselleni tyypillisen ruokakauppatempun: lähdin keräämään tavaraa koriin, kori täyttyi, sylikin täyttyi, tavaroita tippui ja viimein myönsin itselleni, että tarvitsen ostoskärryt. Käykö kellekään muulle näin? Oli jo pimeää, kun saavuimme vuokra-asunnollemme, joka osoittautui siistiksi 110 neliömetrin kokoiseksi lukaaliksi. Menimme nukkumaan varsin tyytyväisinä.

Syötiin
Onnistuin Kauailla vielä loihtimaan hauskan lounaan jääkaapin jämistä: lettuja, suolakurkkuja, riisiä, munakokkelia ja sriracha-majoneesia. Illalliseksi söimme ruokakauppasushia.

Sää
Lämmintä ja pilvistä 30 astetta.

Takaisku
En ole vielä raaskinut kertoa lapselle, että olemme onnistuneet hävittämään yhden hänen pehmoleluistaan: oranssin kissan, jonka nimi on Dikkie Dik. Olemme kyselleet Kauain majoituskohteista, olisiko Dikkie jäänyt sängyn alle, mutta emme ole vielä saaneet vastausta. Onneksi lapsella on mukana muitakin pehmoleluja eikä Dikkien livahdus ole vielä paljastunut. Sydämeni särkyy, jos lapselle tulee ikävä kissaansa.

Kohokohta
Näimme sateenkaaren matkalla Waikoloa Villageen. Olimme siinä vaiheessa olleet saarella vain noin tunnin. Hyvä alku!

Omat tunnelmat
Oli kiva jatkaa matkaa. Big Island on meille ennestään tuttu yhdeltä lyhyeltä lomamatkalta alkuvuodesta 2015. Tunnelmat olivat tuolloin toisenlaiset; mies oli juuri menettänyt äitinsä ja minulla (meillä) oli takana kaksi keskenmenoa. Päätin, että palaisin kauniille saarelle paremmissa tunnelmissa, jos mitenkään mahdollista. En olisi uskonut, että pääsemme takaisin näin nopeasti ja että meillä olisi mukana melkein neljävuotias hymynaama. Harmi, että Konalla-blogia kirjoittavan Anun perhe on jo ehtinyt muuttaa pois Havaijilta – olisi ollut kiva tavata niin kuin olimme suunnitelleet!

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi oli vähän huolissaan siitä, että lähdimme pois Havaijilta, mutta kun olin selittänyt hänelle, että toinenkin saari on Havaijia ja että sielläkin on uima-allas, ranta ja jäätelöä, hän ilmoitti hyväksyvänsä matkasuunnitelman.

Suurimmat menoerät
Paljon ruokaa varastoon $160

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Huomennakin vissiin pouta

Missä ankka?

Jälleen vauhti päällä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: