matkustus,  perhe

Matkapäivä 33/90: Kauai

Tehtiin
Harmi kyllä, minun oli pakko taas konsultoida lääkäriä heti aamusta, koska pahoinvointi oli edelleen sitä luokkaa, ettei mikään pysynyt sisällä. Eilisestä viisastuneena googlailin vähän ja löysin tältä alueelta lääkärin, joka tekee kotikäyntejä. Klo 8.30 lapsi ja mies olivat lähteneet uima-altaalle ja minä sain seurakseni hyvin kokeneen mieslääkärin. Hänen ansioluettelonsa on vakuuttava. Lääkäri mittaili verenpaineet ynnä muut, jotka olivat ihan normaalit, ja antoi stten minulle pahoinvointilääkettä sekä suonensisäistä nesteytystä hotellihuoneessamme (!). Mies oli kommunikaatiotaidoiltaan ilmiömäinen: hän kuunteli, ymmärsi, neuvotteli ja jaksoi jutella kanssani myös sairastumisen aiheuttamasta huolesta. Välillä hän poistui parvekkeelle soittamaan toiselle potilaalle tai meni hakemaan autosta tarvikkeita, mutta pysyi muuten luonani koko infuusion ajan. Olo koheni taas huomattavasti, ja lääkäri epäili kyseessä olevan ihan tavallisen vatsataudin. Hän oli edellisenä päivänä diagnosoinut kaksi vastaavaa tapausta. Perussairauteni ja minulle tyypillisen raudanpuuteanemian takia hän päätti kuitenkin myös mitata hemoglobiinini. Erityisen tärkeää tämä on siksi, että meillä on matkaa jäljellä vielä kaksi kuukautta – tiedetään sitten, missä lukemissa mennään. Iltapäivän otin rauhallisesti huoneessa. Mies kävi vielä ulkona lapsen kanssa, mutta kokkasi sitten ruokaa hotellihuoneemme minikeittiössä. Minä sain syötyä vain jotain riisikakkuja ja banaania. Olin joka suupalasta tosi onnellinen. Nimpparikakku jäi syömättä.

Syötiin
Jutellaan ruuasta joku toinen päivä.

Sää
En käynyt ulkona koko päivänä. Pidin ihan tarkoituksella tiukan lepopäivän.

Takaisku
Sain jonkinlaisen infuusioreaktion lääkärin suoraan suoneen antamista vitamiineista, koska ne ovat isoja molekyylejä. Lehahdin punaiseksi. Se kesti onneksi vain hetken, ja meni pois antihistamiinilla. Harmitti kuitenkin, koska olisin saanut hyvän satsin vitamiineja, jos olisin sietänyt niitä.

Kohokohta
Kerroin lapselle, että olen vatsataudissa (mutta varmasti jo pian parempi), ja hän tuli viereeni katselemaan telkkaria, silitti poskesta ja antoi välillä pusun.

Omat tunnelmat
Kyllä tänään harmitti, huolestutti ja pelotti. Olen koko vuoden sanonut, että ollaan kolme kuukautta matkalla, jos minun terveyteni sallii, ja nyt oli eka kerta, kun vakavissani mietin, että mitä jos ei sallikaan. Mies oli tapansa mukaan ihana ja laittoi minulle ulkoa tsemppiviestin ja kuvan sateenkaaresta. Illalla, kun olo koheni jonkin verran, aloin taas uskoa matkasuunnitelmiimme. Ja sitä paitsi, onhan minulla kokemusta pahoinvoinnista: alkuraskaudessa sahasin nelisen viikkoa sängyn ja vessan väliä ja vältin keittiötä. (Mutta tällä kertaa on siis tosiaan kyse vain mahataudista.)

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi ui aamulla melkein kolme tuntia. Häntä ei saisi altaasta pois millään. Hän vetelee uimarenkaan kanssa ihan itsekseen isossa altaassa (mies tietty vieressä) ja kääntyy välillä uimaan ”selkää”. Hän ei pelkää liukumäkiä eikä mitään, vaan häntä saa ennemminkin toppuutella – hänen mielestään kolmevuotias on tarpeeksi iso. En päässyt tekemään hänen kanssaan mitään aktiivista tänään, mutta kyllä hän onneksi näytti nauttivan myös pitkästä ajasta äitin kainalossa piirrettyjä katsellen. Minustakin se oli ihanaa.

Suurimmat menoerät
En ole saanut vielä lääkärilaskua. Sairausvakuutuksen pitäisi onneksi korvata se.

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: