matkustus,  perhe

Matkapäivä 23/90: Kauai

Tehtiin
Tänään löhöiltiin parisängyllä kolmestaan, halittiin, tuijotettiin ruutuja, riideltiin, käytiin beach clubilla uimassa ja syömässä lounasta, touhuttiin sisällä ja kuunneltiin rankkasadetta, käytiin mekko-ostoksilla, ostettiin tukkakukat, haettiin kaupasta maitoa ja vessapaperia, syötiin suklaata (salaa lapselta), paistettiin lapselle lettuja, syötiin pihviä ja kasviksia, luettiin hyljekirjaa, rakennettiin maja, vietiin roskat, käytiin iltakävelyllä ja juomassa mai tait auringonlaskussa, juteltiin astronauteista, planeetoista ja dinosauruksista ja meidän kodista kaukana Utrechtissa.

Syötiin
Herkullinen lounas beach clubilla: kevätkääryleitä, kasviswrappia, hot dog ja vihanneksia. Illalliseksi mies paistoi mureat pihvit, joiden lisukkeena syötiin kukkakaalia ja parsakaalia. Lapsi halusi taas lettuja. Tällä reseptillä tulee tosi hyviä!

Sää
28 astetta ja hiostavaa aamupäivällä, rankkasade iltapäivällä, mukava noin 25 illalla.

Takaisku
Amerikkalaisessa keittiössä on usein tiskialtaan osana ns. InSinkErator eli mylly, joka jauhaa altaaseen heitetyt pienet ruuantähteet sen verran pieneksi, että ne voi huuhtoa veden mukana alas putkistoa. Yläkerran kanta-astuja syö aamupalansa aikaisin ja napsauttaa myllyn päälle heti kuuden jälkeen. Se kuuluu meidän asuntoomme harmi kyllä niin kovaa, että tuntuu kuin olisi itse myllyssä. Käytin myllyä Bostonissa asuessani ja totesin sen todella käteväksi, vaikka en itse heitäkään syömäkelpoista ruokaa roskiin, mutta nyt minun on ehkä pakko kirjoittaa pieni viestilappunen yläkerran asukkaalle. Hän voisi mielestäni tuhota ruuantähteensä esim. lounasaikaan, jos ylipäänsä on pakko heittää ruokaa menemään joka aamu. Kannattaa muuten katsoa tämä viihdyttävä esittelyvideo, jos et ole vielä päässyt tutustumaan InSinkEratoriin. Minulle aparaatista tulee aina mieleen eräs tietty Gremlins-elokuvan keittiökohtaus.

Kohokohta
Iltapäivällä satoi vettä. Asuntomme takapihalle on liukuovi, jonka saa kokonaan auki niin, että hyttysverkko pitää hyönteiset poissa. Puuhailimme sisällä ja kuuntelimme sateen ropinaa. Otin myös pienet päiväunet kattotuulettimen alla. Päivän toinen kohokohta oli iltahetki (kaasu)nuotion ääressä auringonlaskun aikaan. Lapsi leikki taskulampulla ja minä join miehen kanssa mai tai -drinkkiä, joka muistutti meitä vuoden 2015 Havaijin-matkasta.

Omat tunnelmat
Minulla on aamuisin vähän vaikeuksia käynnistyä, koska nestetasapaino on järkkynyt pitkän yön jälkeen. (Minulta puuttuu ihmisen paras ystävä nestetasapainon kannalta eli paksusuoli.) Onneksi saan tilanteen korjattua juomalla heti vähintään litran vettä ja muita juomia sekä syömällä jotakin suolaista. Iltapäivisin olen ihan vedossa ja aamun jähmeys tuntuu kaukaiselta. Nautin kovasti iltakävelyistä, joiden aikana lapsen pulinahanat aukevat.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsella on välillä kysymyksiä Utrechtin asuntoomme liittyen. Hän mietti tänään, meneekö joku muu asumaan sinne vakituisesti nyt kun olemme poissa. On selvästi tärkeää kertoa hänelle toistuvasti ja eri tavoin, että menemme lopulta takaisin tuttujen tavaroiden ja tutun sängyn luo, eivätkä rakkaat ihmisetkään ole hävinneet. Toisaalta hän tajuaa, että nyt ei tarvitse lähteä töihin pitkään aikaan, eikä hän mene enää ikinä päiväkotiin (koska koulu alkaa tammikuussa).

Suurimmat menoerät
Lounas $40
Mekot minulle ja lapselle $60

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Lounas
Suomalais-havaijilaiset tavat

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: