matkustus,  perhe

Matkapäivä 18/90: Havaijille

Tehtiin
Lähdimme puoli kahdeksan maissa Seattle-Tacoman lentokentälle, josta lentomme seuraavaan matkakohteeseen, Havaijin Kauai-saarelle, lähti klo 10.05. Matka kentälle sujui kätevästi ja rauhallisesti metrolla. Mutta! Jotenkin kaikessa touhussa meni niin paljon aikaa, että jouduimme juoksemaan portille. Lapsi istui ”onneksi” pyörätuolissa ja osasi pitää tiukasti kiinni. Meitä nimittäin kuulutettiin jo, hauskasti etunimillä. Onneksi emme sentään olleet ihan viimeisiä portille saapuneita matkustajia, eikä lento siis meidän takiamme lähtenyt myöhässä. Tämä ei muuten ollut ensimmäinen kerta kun minua kuulutettiin lentokentällä; olin kerran kauan sitten menossa portugalilaisiin häihin ja silloin olin oikeasti viimeinen koneeseen astunut matkustaja, mistä en todellakaan ole ylpeä. Lentoaikaa oli noin 5,5 tuntia. Lapsi istui rauhassa ja katseli Barbapapaa ja muita piirrettyjä. Taksimatkalla Kauain Poipuun lapsukainen nukahti suloisesti kainalooni. Meille sattui mukava taksikuski, joka on syntynyt ja kasvanut Kauain saarella. Hän on myös matkaopas. Kyselimme mieheltä kaikenlaista, ja itseäni kiinnosti mm. se, miten paikalliset lausuvat saaren nimen (suunnilleen samalla lailla kuin suomalainen lausuisi). Olimme majapaikassamme, vuokra-asunnossa eli condossa niin kuin täällä sanotaan, jo ennen kolmea, ja ehdimme siis käydä vielä syömässä, ostoksilla ja lähirannalla ennen kuin menimme yöunille. Lähikaupassamme oli sähkökatkos, joten jouduimme kävelemään ruokaostoksille kalliimpaan kauppaan parin kilometrin päähän. Meidän oli pakko ostaa aamiaistarvikkeita. Pari kilsaa ei normaalisti ole meille matka eikä mikään, mutta nyt se tuntui aika raskaalta pitkän lennon, ukkosta enteilevän ilman ja aikaeron takia. Havaijilla ollaan 13 tuntia jäljessä Suomen aikaa ja aikaeroa Seattleen verrattuna on -3 tuntia. Rantareissu oli kuitenkin tosi ihana; pikkuinen sai myllätä hiekassa, vaikka ei pystynyt kävelemään ja me aikuiset istuimme ja katselimme merta.

Syötiin
Kaikenlaista naposteltavaa lentokoneessa ja pitsaa Pietro’s Pizza & Pasta -ravintolassa.

Sää
Kauailla oli noin 30 astetta ja ukkosta enteilevän hiostavaa.

Takaisku
Oli harmi, että meille tuli aamulla niin kiire. Stressihormonit olivat korkealla, jopa minulla, vaikka en yleensä koskaan hermoile lentokenttäaikataulujen kanssa.

Kohokohta
En meinannut pysyä housuissani, kun Kauain vihreä saari näkyi lentokoneen ikkunasta. Olin niin onnellinen! Olen haaveillut uudesta Havaijin-matkasta siitä asti kun kävimme Big Islandilla vuonna 2015.

Omat tunnelmat
Nyt oli tosiaan hyvä hetki mennä kohteeseen, jossa aiomme viettää seuraavat kolme viikkoa samassa majapaikassa. On ihanaa päästä purkamaan matkalaukku, ostaa ruokaa ruokakaupasta ja laittaa sitä itse. Odotin myös kovasti sitä, että voin astua joka päivä ovesta ulos pelkät shortsit ja sandaalit jalassa ja aina on lämmin. Jee!

Mitä lapselle kuuluu
Minusta tuntuu, että lapsella on vähän samat tunnelmat kuin itselläni. Tänään oli vähän uhmaa ilmassa, paitsi lentokoneessa, jossa lapsi oli taas rauhallinen kuin viilipytty. Lapsi odottaa kovasti sitä, että pääsee uimaan ja leikkimään hiekassa. Hän saa onneksi tehdä molempia jalan mahdollisesta murtumasta huolimatta.

Suurimmat menoerät
Pitsaillallinen/-lounas $35
Ruokaostokset $60

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Rullatuolissa lentokentällä

Kauai, The Garden Island
Ruokakauppareissu, Poipu, Kauai

5 Comments

  • Paula - Viinilaakson viemää

    Vihdoin pääsen sukeltamaan näihin Havaijin juttuihin, ihanaa! Viikko yksin kotona lasten kanssa vaatii veronsa, ja mikäs parempaa kuin blogiterapia ja matkoista haaveilu. Tiedän juuri tuon tunteen kun koneen ikkunasta näkyy paratiisi. Nyt pääsenkin kivasti kurkistamaan Kauaille, kun meilläkin on keväälle suunnitelmissa ehkä Havaiji tai joku muu lämmin paikka. Toistaiseki olemme katselleet Mauin saarta mutta olen kuullut, että Kauai on tosi kaunis. Meilläkin on Big Island käytynä.

    • satu

      Kiitos viestistä! Luinkin sun blogia, huh, mitkä ajat! Kauai on kyllä tosi kaunis ja vehreä ja täällä etelässä, Poipussa, sataa kuulemma vähiten. Täällä on lapsille hienoja rantoja. Me ollaan kierrelty vähemmän kuin keskivertoturisti täällä, luulisin, jätetään tällä matkalla kaikki haastavammat excursiot väliin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: