matkustus,  perhe

Matkapäivä 15/90: Seattleen

Tehtiin
Aamiaisen jälkeen lapsi pääsi vielä kerran uimaan hotellin uima-altaaseen ennen kuin pakkasimme tavarat ja lähdimme jatkamaan matkaa. Ostimme tutusta vietnamilaisesta ravintolasta kevätrullia ja kävelimme Union Stationille, josta juna Seattleen lähti klo 12. Amtrak Cascades -juna ajaa Portlandista Seattleen 3,5 tunnissa. Juna oli vanhanaikainen ja kulunut, mutta meillä oli bisnesluokassa riittävästi tilaa, jopa rattaille. Meitä hihitytti vähän koko systeemi kaikenlaisista lippulappusista lähtien. Ei uskoisi, että eletään vuotta 2019. Mutta siinä ehkä olikin junamatkan charmi – tuntui siltä kuin olisi siirtynyt ajassa ainakin 60 vuotta taaksepäin. Maisemat olivat paikoin tosi hienot; itse ihailin varsinkin vaikuttavia siltoja. Lasta maisemat eivät tuntuneet juurikaan kiinnostavan, ja hän päätti katsoa suurimman osan matkaa piirrettyjä. Olemme sopineet, että matkustettaessa ruutuaikarajaa ei ole. Saavuimme Washingtonin osavaltiossa sijaitsevaan Seattleen aikataulun mukaan klo 15.30 ja siirryimme bussilla hotellille. Söimme helpon happy hour -illallisen hotellin baarissa ja kävimme auringonlaskun aikaan vielä iltakävelyllä Space Needle -tornin ympäristössä. Lapsi tanssi katumuusikoiden edessä, sai silittää kahta koiraa, joiden nimet olivat Stella ja Coco, ja löysi kauniinvärisiä vaahteranlehtiä. Se oli hieno päätös matkustuspäivälle.

Syötiin
Lounaaksi Pho Van Freshin kevätkääryleitä ja illalliseksi flatbreadia, pizzaa ja pikkuhampurilaisia hotellin ravintolassa.

Sää
Sekä Portlandissa että Seattlessa oli kylmä: päivällä sentään 16 astetta mutta illalla vain noin 10.

Takaisku
Lapsi on saanut säntillisestä rasvauksesta huolimatta vähän ihottumaa kloorivedestä. Hänellä on atooppinen iho, joka on ollut rauhallinen siitä asti kun lehmänmaitoallergia katosi. Emme millään raaskineet kieltää häntä uimasta – olemme kuitenkin nyt päättäneet, ettemme kerro, että seattlelaisessa hotellissakin on uima-allas. Annetaan iholle ensin mahdollisuus parantua ja pulikoidaan sitten taas.

Kohokohta
Olin ihan innoissani junamatkasta. Siis niin innoissani, että hypin hetken tasajalkaa. Vieraissa maissa on ihan parasta matkustaa junalla. Nostalginen interrail-tunnelma (ilman yöllisiä passintarkastuksia), tasainen kyyti ja mahdollisuus katsella maisemia saavat minut onnelliseksi.

Omat tunnelmat
Portlandin visiitti oli juuri sopivan mittainen, ja tämä oli hyvä päivä jatkaa matkaa. Jos olisin aikuismatkalla, olisin voinut käyttää vielä ainakin pari päivää ihailemalla taloja, katuja ja kahviloita, mutta kolmevuotiaan kanssa on kiva lähteä taas uusiin maisemiin. Lapsi sai minut liikuttumaan aamulla, kun hän omasta aloitteestaan ehdotti, että hakisi miehen kanssa minulle aamiaista hotellihuoneeseen. Sain aamiaistarjottimen (, josta lapsen tosin oli vaikea antaa minun syödä niitä kaikkein herkuimpia herkkuja).

Mitä lapselle kuuluu
Arvasin oikein: lapsi heräsi nenä tukossa, joten eilisen ärtymykselle löytyi selitys. Pikkuinen oli tänään aika väsyneen oloinen. Oli hyvä, että hän sai nukkua aamupäiväunet rattaissa ja istuskella ipadin kanssa junamatkan ajan. Hän ei olisi edes tarvinnut omaa tuolia, koska vietti koko matkan minun sylissäni. Illalla lapsi virkosi sen verran, että pystyi selvästi nauttimaan kevyestä iltakävelystä. Juuri ennen nukahtamista hänelle tuli ikävä yhtä tiettyä lammaspehmolelua, joka on kotona Utrechtissa.

Suurimmat menoerät
Lounaskevätkääryleet $15
Junamatka bisnesluokassa Portland-Seattle, 2 aikuista 1 lapsi, $127
Illallinen $40

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Maisemia Portlandin ja Seattlen välillä
Vietnamilaiset matkaeväät
Amtrak Cascades
Portland Union Station

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: