matkustus,  perhe

Matkapäivä 9/90: Provincetown

Tehtiin
Aamu alkoi taas tarkasti klo 6.30. Lapsi oli käyttänyt minua tyynynään koko yön; hänen pieni päänsä lepäsi välillä vatsallani, sitten reidelläni, käsivarrellani tai kainalossani. Lojuimme aamun tekemättä sen kummempia. Puoli kymmeneltä mies ja lapsi lähtivät leikkipuistoon, josta heidät kuitenkin ajettiin saman tien pois, koska paikka kuului koululaisille. Lapsen harmi muuttui nopeasti iloksi, kun hän kuuli, että pääsisi sitten rannalle. Minä soitin yhden pitkän videopuhelun ja löysin perheeni puoli kahdentoista jälkeen eilisen kahvibaarin takapihalta. Haimme lapselle jätskin ja kävelimme sitten pääkatua toiseen suuntaan kuin eilen. Lapsi nukahti ja me rullasimme vaunut lounasravintolaan, jossa ruokailimme lapsen päiväunien ajan. Lapsen herättyä menimme Provincetownin kirjastoon, jossa on kyllä varmasti maailman hienoin lastenosasto: sen keskellä on ihan oikea iso vanha purjevene ja lelujakin vaikka kuinka paljon. Mies torkkui mukavassa tuolissa ja minä kirjoittelin tätä samalla kun lapsi kuiski pehmoleluille täysin syventyneenä leikkeihinsä eli kuplassa, niin kuin lapsen hoitaja sanoisi. [Terveisiä vaan sinne Utrechtiin.] Kävimme kämpillä tekemässä spagettia ja pestoa ja lähdimme sitten vielä iltarantakeikalle satamalaiturin viereen. Ihmettelimme nousuvettä ja kotilo selässään tallustavia pikkurapuja. Pullovesiostosten jälkeen menimme pesulle, pisulle ja nukkumaan. Nukahdimme lasta nukuttaessa kaikki kolme samaan sänkyyn.

Syötiin
Lounasta minulle edelliseltä kerralta tutussa Fanizzi’s-ravintolassa Atlantin rannalla. Nam nam nam! Ravintola sijaitsee lähes veden päällä – näköala on aivan mahtava.

Sää
Helteinen ja aurinkoinen, varjossa ainakin 25 astetta.

Takaisku
Olin tehnyt meille illalliseksi ihanat annokset spagettia tomaatti-ricottapestolla. Mies yritti jauhaa pasta-annoksensa päälle mustapippuria, mutta koko muovinen pippurimylly hajosi ja purkillinen pippureita putosi pastan päälle. Niiden poistaminen onnistui joten kuten, mutta taisi se aika kipakka annos olla. Kokkaaminen oli hankalaa kämpän hyvinvarustellussa mutta liian täydessä keittiössä. Sormet syyhyävät päästä karsimaan tavaroita ja järjestelemään hyllyjä. En pystyisi asumaan tällaisessa tavarapaljoudessa kovin kauaa.

Kohokohta
Iltahiekkalinnat rannalla auringonlaskussa.

Omat tunnelmat
Päivä oli jotenkin sopivan väljä ja rento – sain hieman istuskellakin sillä aikaa kun lapsi nukkui päiväunia ravintolassa ja leikki kirjastossa ja rannalla. 90 matkapäivää yhdessä on intensiivinen kokemus, ja on hyvä saada välillä vain istua ja olla hiljaa. Nautin sen jälkeen vielä enemmän lapsen haleista, jutuista ja sylittelystä. Miehellä ja minulla on päiväuniajan ulkopuolella vain hyvin vähän kahdenkeskistä aikaa, koska olemme näin matkan alussa iltaisin oikein tietoisesti panostaneet nukkumiseen. Ehkä ensi viikolla jaksamme vielä vähän istuskella yhdessä lapsen nukahdettua. Sitä on ehkä vähän ikävä. Toisaalta maksimoitu uniaika tuntuu juuri nyt hyvältä.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi tekee kyllä tosi fiksusti ottaessaan päiväunet vaunuissa. Hän tarvitsee selkeästi unta ja on päikkäreiden jälkeen iloisempi kuin juuri niitä ennen. Rantaleikit ovat parasta maailmassa ja saavat pikkunaamalle ison hymyn. Hän tuntuu viihtyvän mainiosti, mutta mainitsee hoitajansakin aika usein. Hänen mielestään olisimme voineet lähteä matkalla isommalla porukalla ja ottaa hoitajat mukaan. Olemme soittaneet molemmille videopuhelun.

Suurimmat menoerät
Lounas $50
Ostokset CVS $20
Postimerkkejä 40 kpl $46

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Provincetown
Boston

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Iltaleikit rannalla
Pastelli
Hiekkalinnaekspertti
Kirjaston lastenosasto

Provincetown Public Library
Sateenkaarilippuja on kaikkialla
Hattukauppa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: