matkustus,  perhe

Matkapäivä 7/90: Cambridge

Tehtiin
Päivä alkoi klo 6.30. Ihan hyvinhän tässä siirrytään normaaliin rytmiin… Yö oli sen verran hikinen, että päätimme katsoa, pääsisimmekö hotelliin viimeiseksi yöksi. Mies löysikin hoteltonight.com -sivuston kautta yön Cambridgesta tosi edulliseen hintaan. Se sopi meille, koska olimme muutenkin menossa Charles-joen toiselle puolelle. Ilmastoinnin puuttumisen takia vuokraemäntämme suostui palauttamaan viimeisen yön maksun. Tsekkasimme jo aamulla ulos kämpästä ja lähdimme kohti Cambridgea. Lapsi nukahti rattaisiin. Koukkasimme meille tärkeän pyhiinvaelluskohteen kautta: söimme lounaan baarissa (The Greatest Bar), jossa tapasimme toisemme vuonna 2012. Oli jotenkin huvittavaa istua pikkulapsen kanssa urheilubaarissa keskellä sunnuntai-iltapäivän peleihin valmistautuvia amerikkalaisia. Lounaan jälkeen lepäilimme vähän hotellissa. Sieltä oli vain lyhyt kävelymatka miehen entisen työkaverin luokse, jonne meidät oli kutsuttu syömään. Sama työkaveri oli läsnä sinä iltana, kun tapasin mieheni Bostonissa seitsemän vuotta sitten. Hänen tuolloin viisivuotiaasta tyttärestään oli ehtinyt tässä ajassa tulla teini. Söimme hampurilaisia hollantilaisperheen takapihalla, joimme La Crema -nimistä todella hyvää sonomalaista chardonnayta ja juttelimme. Kahdeksan maissa kävelimme hotellille ja lapsi nukahti nopeasti. Niin minäkin.

Syötiin
Lounas urheilubaari The Greatest Barissa, josta saa tosi hyvää rapeapohjaista pitsaa, ja illallinen tuttavien vieraana. Veimme tuliaisiksi The Cheesecake Factoryn perusjuustokakun, jonka söimme jälkiruuaksi.

Sää
Lämpöä oli taas melkein 30 astetta.

Takaisku
Kuuma yö ilman ilmastointia oli minulle vähän rankka. Paksusuolen puuttumisen takia saan nestehukan nopeammin kuin perusterve ihminen, ja jo kevyt nestevaje aiheuttaa voimattomuutta.

Kohokohta
Meitä kestittiin taas mukavassa seurassa. On ihmeellistä, miten joidenkin perheiden kanssa on niin hauskaa ja rentoa, vaikka ei ole pidetty yhteyttä tai tunneta toisiamme edes sen verran, että tiedettäisiin toistemme nykyiset työpaikat, puhumattakaan henkilökohtaisemmista kuulumisista.

Omat tunnelmat
Minulle tuli tänään lapsen kanssa vääntöä yhdestä sun toisesta asiasta, ja olin siksi ajoittain kireä. Uhmaiän pahin särmä on mennyt pois, mutta välillä on näitä päiviä, kun mikään ei suju ilman vastahankaa. Vaikka tiedän, että kyseessä on jännitys, matkarasitus ja ihan puhdas rajojen testaaminen, en aina jaksa pysyä coolina. Onneksi tunnelma korjautui iltaa kohti.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi tarvitsi tänään paljon liikettä, kiipeilyä ja energian purkamista. Hän pääsikin leikkipuistoon, sai kävellä paljon ja touhuta illalla tuttavaperheen kiltin koiran kanssa. Hän oli kylässä kuin kotonaan; uskalsi pyytää lisää jääkuutioita, ihmetellä missä hänen grillinakkinsa viipyvät, auttaa kattamaan pöytää ja vaatia lisää suolakurkkuja. Hän touhotti koko illan, pulisi ja leikki uuden koiraystävänsä kanssa. Se oli tosi söpöä.

Majoitus
Nukuimme yhden yön Royal Sonesta -hotellissa, joka sijaitsee Charles-joen varrella Cambridgen puolella. Hotelli on normaalisti liian kallis, mutta saimme tarjoussivuston kautta huoneen hintaan $136. Huoneesta oli mahtavat näkymät joelle ja vastarannalla sijaitsevaan Bostoniin. Nukuimme isossa parisängyssä. Aamiainen ei kuulunut hintaan. Hotellissa on hieno sisäuima-allas, joka sijaitsee ylimmässä kerroksessa. Hyvällä ilmalla uimatilan katon saa auki!

Suurimmat menoerät
Lounas $40
Juustokakku $20
Lahja isäntäperheen teinille $15

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen Boston-kartasta.

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: