matkustus,  perhe

Matkapäivä 6/90: Boston

Tehtiin
Heräsimme taas puoli kuudelta. Päätimme ottaa rauhallisesti, koska päivästä oli tulossa kuuma. Lojuimme aamun kämpillä ja lähdimme kymmenen jälkeen markkinoille (Egleston Farmers’ Market), jotka pidettiin ihan majoituspaikkamme vieressä. Markkinat olivat näin syksyllä aika pienet, mutta lapsi löysi pikkutomaatteja ja porkkanan, jonka hän maksoi ihan itse. Kävimme ostamassa evästä minulle kovin nostalgisessa entisessä lähikaupassani (City Feed and Supply), jossa onnistuin nolaamaan itseni kasaamalla syliini niin paljon ostoksia, että kasa petti. Iso mies tuli ojentamaan minulle ostoskorin, ja minä taisin vähän punastua. Lapsi oli nukahtanut ja veteli unia sillä aikaa kun söin miehen kanssa romanttista piknikkiä puistonpenkillä Jamaica Pond -lammen äärellä. Vesistö on lenkkeilijöiden ja koiranulkoiluttajien suosiossa. Vuonna 2012, kun olin juuri tavannut avomiehen, kävimme siellä jopa soutelemassa, ja minä sain brassailla airojen kanssa. Lapsen herättyä kävelimme jätskeille JP Licks -jätskibaariin ja menimme sitten taas lepäilemään. Meidät oli kutsuttu illaksi syömään täkäläisen vuokraisäntäni luokse. Hän on vähän yli kuusikymppinen aktiivinen tyyppi, jonka ystäviinkin ehdin tutustua silloin kun asuin Bostonissa. Tälläkin kertaa hän oli kutsunut illalliselle meidän lisäksemme neljä ystäväänsä, joista kaksi oli minulle ennestään tuttuja. Toinen uusista tutuista puhui hieman hollantia, koska hän on asunut lapsena Amsterdamissa! Entisellä vuokraisännälläni on suloinen koira Rocco, joka on jo 15-vuotias. Paikalla oli toinenkin lapsiystävällinen koira. Koirien ansiosta lapsi jaksoi seurustella kahdeksaan asti ja käveli sen jälkeen koko 15 minuutin matkan kotiin ylpeänä siitä, että sai olla hereillä niin myöhään, että oli pimeää. Hän höpötti koko matkan suloisia kolmevuotiaan juttuja. Illalla lapsen nukahdettua lueskelin netistä aiemmin illalla kuulemiani uutisia Jamaica Plainille asettuneista kojooteista ja isoista vihaisista kalkkunoista. Huh.

Syötiin
Lounaaksi eväitä ruokakaupasta ja illallista tutun luona.

Sää
Bostonissa oli melkein 30 astetta lämmintä ja vähän kuumankosteaa.

Takaisku
Kämpässämme ei ollut ilmastointia, vaikka niin oli luvattu – ikkunailmastointi oli nimittäin poistettu talveksi. Tällä kelillä varsinkin toisessa makuuhuoneessa, jossa nukuin lapsen kanssa, oli oikeastaan mahdoton olla. Onneksi olohuoneessa ja toisessa makuuhuoneessa oli kattotuuletin, joka auttoi jonkun verran. Illalla jouduimme avaamaan ikkunat liikenteen äänistä huolimatta.

Kohokohta
Päivän kohokohta oli se, että vuokraisäntäni jaksoi taas nähdä vaivaa ja kestitä meitä sekä se, että hänen ystävänsäkin tulevat uskollisesti tapaamaan meitä joka kerta kun olemme kaupungissa. Ihanaa, että meillä on Bostonissa tuttuja, joiden kanssa on kiva keskustella ja istua iltaa.

Omat tunnelmat
Aamulla minua huimasi vähän ja olin aika väsynyt. Pistin sen aikaeron piikkiin. Nautin kuitenkin muuten koko päivästä; yhteisestä ajasta Bostonin tuttujen kanssa ja lapsen jutuista. Väsymys ja pieni pahoinvointi jatkuivat illalla sen verran, että sain syötyä vain puolet crème brûléestani.

Mitä lapselle kuuluu
Rauhallinen päivä oli hyvä, koska lapsen elimistökin oli aikaeron takia selvästi vähän sekaisin: ruokaa on mennyt (ja tullut) vähän huonosti. Lepo näytti auttavan. Illallisvieraana olo englanninkielisessä ympäristössä jännitti alussa kovasti, mutta jonkin aikaa sylissäni vietettyään lapsi alkoi touhuta koirien kanssa. Loppuillasta hän jo kertoi porukan ainoalle hollanninkieliselle suunnilleen kaiken mieleen tulevan. Illalla hän nukahti noin viidessä minuutissa.

Majoitus
Vietimme viisi yötä HomeAway:n kautta vuokratussa Arthouse 2 -asunnossa Jamaica Plainin kaupunginosassa. Asunto oli oikein siisti ja tilava mutta ei välttämättä sopiva herkkäuniselle, koska makuuhuoneet sijaitsevat talon etuosassa vilkkaan tien varrella. Katu hiljenee yöksi, mutta varsinkin viikonloppuna vasta aika myöhään. Ja ilmastointi siis puuttuu loppusyksystä alkaen. Asunnon sijainti metroaseman ja Sam Adams Brewery -kompleksin lähellä on mainio!

Suurimmat menoerät
Ruokaostokset $50
Proseccot illallisisännälle $30

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen Boston-kartasta.

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Jamaica Pond
Lounaseväskassi
Markkinoille lähdössä

Jamaica Plain

2 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: