blogi,  matkustus

Pitkälle kaukomatkalle: kohde

Matkakohteemme ensimmäinen etappi oli meille itsestäänselvyys heti suunnittelun alusta lähtien: halusimme sattuneesta syystä käydä Bostonissa fiilistelemässä tuttuja maisemia, nyt ensimmäistä kertaa tyttäremme kanssa.

Itselläni on tietenkin jo mielessä amerikkalainen ruoka, ja odotan erityisesti vierailua Georgetown Cupcakesissa Newbury Streetillä.

Pohdimme kaikenlaisia reittivaihtoehtoja Amerikasta aina Australiaan ja Uuteen-Seelantiin asti, mutta päätimme jäädä koko matkan ajaksi Amerikkaan.

Itse suostun matkustamaan vain maihin, joissa ruokamyrkytyksen mahdollisuus on pieni ja joissa on tehokas terveydenhuolto. Kroonisen suolistotulehduksen ja paksusuolen uupumisen takia joudun yleensä sairaalahoitoon, jos saan kunnon ripuli- ja/tai oksennustaudin. Taudin voi tietenkin saada missä tahansa – vietinhän kerran viikon sairaalassa syötyäni kampylobakteerin saastuttamaa ruokaa Hollannin kauniissa Kijkduin-rantakohteessa – mutta haluan minimoida riskin.

Aiemmat Aasian-matkani olen tehnyt työni puolesta, ja ne ovat suuntautuneet kongressikeskuksiin ja viiden tähden hotelleihin. Afrikassa, Intiassa tai Etelä-Amerikassa en ole vielä uskaltanut käydä. Katukojuista tai toreilta en syö ruokaa Hollannissakaan.

Tämä saattaa kuulostaa vähän turhan varovaiselta, mutta sairaushistoriani on sen verran laaja, että minulla täytyy olla syvä luottamus terveydenhuoltoon, yhteinen kieli ja turvallinen olo hoitoonpääsyn kannalta, jotta voin nauttia matkustamisesta.

Vietämme siis koko loman Yhdysvalloissa ja aloitamme Bostonista. Kolmen kuukauden matkasuunnitelma sisältää sekä kaupunkilomia että kauniita hiekkarantoja, epäilemättä jonkin verran kaatosateita mutta myös paljon aurinkoa.

Aion pitää matkan ajan jonkinlaista sometaukoa tai ainakin rajoittaa sosiaalisen median käyttöä, jotta muistan katsella ympäristöä, seurata lapsen touhuja ja katsella miestäni silmiin. Onhan kyseessä myös meidän kuherruskuukautemme. En halua missata hienoja hetkiä nenä kiinni kännykässä.

Aion kuitenkin kertoa matkastamme tässä blogissa. Voit siis käydä seuraamassa matkamme edistymistä osoitteesta www.hollanninsuomalainen.fi. Voit myös liittyä sähköpostilistalle blogin sivupalkista tai mobiiliversion alalaidasta, jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi.

Enää 27 päivää lähtöön!

Lue myös
Pitkälle kaukomatkalle: neljän kuukauden vapaa töistä
Pitkälle kaukomatkalle: ajankohta
Pitkälle kaukomatkalle: idea

 

2 Comments

  • Satu Rämö

    Vau miten ihana matka teillä on tulossa! Jään innolla odottamaan Yhdysvaltojen-vinkkejä. Sieltä on mulle tuttuja vain New York, Portland, Los Angelesin Long Beach ja Santa Ctuz. Chicagossa kävin kerran juttumatkalla, ja tykkäsin kaupungista valtavasti. Mielenkiinnolla siis odottelen reissupostauksia 🙂

    • satu

      Jee! Oon käynyt Yhdysvalloissa aika monesti, mutta tämä on ensimmäinen kerta pienen lapsen kanssa. Katselen siis paikkoja ihan eri vinkkelistä tällä matkalla. Enää 14 päivää, jännää… 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: