arki

Kuukauden kymmenen: toukokuu

Minulla on työn alla juttu hektisestä huhtikuusta, mutta tässä ensin vähän ajatuksia tulevaan kuukauteen liittyen. Istun parhaillaan kotona työpöydän ääressä, koska vappupäivä (Dag van de arbeid) on Hollannissa ihan tavallinen työpäivä.

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus:
Klo 7:00 – Yes, yes, yes! Lapsi nukkui koko yön rauhallisesti omassa sängyssään ja nukkuu edelleen! Miten tuon avomiehen saisi vielä nukkumaan vähän kauemmin?

Tämän kirjan aion lukea:
Pakko kertoa ensin, että luin viime kuussa kaikkien odotusten vastaisesti kokonaisen kirjan, Laura Mannisen Kaikki anteeksi. Se oli vaikuttava. Nyt minulla on kesken Julian Barnesin The Only Story.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Ensimmäisen vuoden farmasianopiskelijoiden toukokuun tentin.

Työasia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Aion aloittaa kesäkuun ilman puolivalmiita asioita. Minulla on projektinhallinta tällä hetkellä hanskassa, mikä onkin hyvä juttu, koska teen sitä työkseni.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni: 
Poskiontelotulehduksen pitäisi mennä ohi viimeistään kolmessa viikossa.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Minulla on tuossa odottamassa kasvisresepti, jonka olen leikannut talteen hollantilaisesta sanomalehdestä: fusillipastaa romanescon ja pinaatin kera. Se kuulostaa sopivan keväiseltä ja terveelliseltä. Mikähän romanesco mahtaa olla suomeksi?

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu: 
Olen päntännyt viime aikoina uuden kuoroprojektin nuotteja. Odotan projektia kovasti, koska viime lauluhommista on kulunut liikaa aikaa ja koska pääsen laulamaan mielestäni Hollannin parhaan amatöörikuoron kanssa.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Edelliseen liittyen se, että en voi enää kuulua kuoron vakiokokopanoon, koska en uskaltanut (uskalla) osallistua koelauluun. Onneksi pääsen silloin tällöin laulamaan entisillä ansioillani – olin kuoron jäsen viiden vuoden ajan.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Melko varmasti täytän tässä kuussa 44 vuotta.

Minkä asian haluaisin lasteni/lapseni muistavan tästä kuukaudesta:
Tyttöjen viikonlopun – avomies menee kavereidensa kanssa viikonlopuksi Antwerpeniin ja me kaksi höpönassua jäämme kaksin kotiin.

Edelliset kuukaudet:
Maaliskuun kymmenen
Huhtikuun kymmenen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: