matkustus,  perhe

6 ilahduttavaa asiaa

Viherjuuria-blogin Heidin heitti haasteen, jonka otankin vastaan nyt, kun kerran sain taaperon nukkumaan jo kahdeksalta, ja avomieskin on vielä töissä. Minulla on monta ilon aihetta.

1. Muutokset työasioissa
Kerroin jo aiemmin, että päätin järjestellä työasiani uuteen uskoon. Ilmoitin ottavani loparit valtiolta ja vähensin työtuntini puoleen. Se antoi minulle tilaa ottaa vastaan uusia projekteja oman firmani kautta. Nyt näyttää siltä, että minulla on toistaiseksi tarpeeksi hommia vielä sittenkin, kun lopetan vakityöni kokonaan. Nautin kovasti uudesta vapaammasta aikataulustani. Töitä on vähintään saman verran kuin ennenkin, mutta ne eivät ole enää paikka- tai aikataulusidonnaisia. Se sopii minulle.

2. Tutittomuus
Meillä ei ole enää tutteja eikä tuttipulloja. Vaikka taaperon tutista luopuminen aiheuttikin (ja aiheuttaa välillä vieläkin) suuria tunteita ja vaikeita nukutuksia, olen tyytyväinen siihen, että saimme hoidettua homman joululoman aikana. Toivottavasti emme aiheuttaneet lapselle traumoja.

3. Kaasot
Kaksi suomalaista ystävääni suostuivat minulle kaasoiksi. Vihdoin. Olin teetättänyt heille molemmille jo kauan ennen joulua tuhannen palan palapelin, joka sisälsi häidemme päivämäärän ja kysymyksen: Tulisitko mun kaasoksi? Lähetin palapelit joululahjaksi. Toinen paketeista oli kuitenkin mennyt postin toimesta väärään paikkaan, minkä seurauksena se lähetettiin takaisin Hollantiin. Vein palapelin pari viikkoa sitten uudelleen Suomeen, jotta toinenkin kaasokokelaani sai vihdoin ratkaistua tärkeän kuva-arvoituksen. Oli muuten vaikea pitää kysymys salassa kaikki nämä viikot ja odotella, että kiireiset nelikymppiset saavat palapelit tehtyä.

IMG_3234

4. Hääpaikka
Meillä on melko varmasti paikka häillemme. Olemme nimittäin varanneet Utrechtistä yhteensä neljä eri tilaa. Olisi ehkä pikkuhiljaa istuttava alas ja tehtävä lopullinen valinta, jotta muutkin ihmiset pääsevät naimisiin.

5. Väitöskirjainto
Väitöskirjani viimeinen osa on ollut päässäni muotoutumassa jo jonkin aikaa, mutten ollut saanut sitä täysin hahmottumaan. Viime tiistaina istahdin juttelemaan täkäläisen ohjaajani kanssa, ja suunnitelma kirkastui kuin taikaiskusta. Sormeni syyhyävät päästä hommiin nyt kun tiedän, mitä aion tehdä.

6. Kaukolennot varattu
Aiomme olla kaukomatkalla tämän vuoden viimeiset kuukaudet. Olimme varanneet kaikki majoitukset jo jokin aika sitten, koska tiesimme, että ne voi peruuttaa ilmaiseksi. Viime viikolla uskalsimme varata lennotkin. Omaa elämääni leimaa krooninen sairaus, jolla on tapana heittää kapuloita rattaisiin epäsopivina hetkinä, joten minun on vaikea luottaa tekemiini suunnitelmiin. Nyt ei auta muu kuin ottaa hyvä matkavakuutus ja uskoa ja toivoa, että pääsemme matkaan ilman terveysongelmia.

rquktouyq0ucpajktkluw_thumb_8c7
Lapsukaisen ensimmäinen lento vuonna 2016

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: