mikkeli

7: Hoitolapsi

Sanoin vähän aikaa sitten, ettei minulla ollut ennen äidiksi tuloa minkäänlaista lastenhoitokokemusta. Tajusin myöhemmin puhuneeni palturia.

Minullahan oli teininä lyhyen aikaa hoitolapsi; erään minua vanhemman ystäväni viisivuotias tytär. Lapsen äiti oli töissä illallisravintolassa ja tarvitsi silloin tällöin apua. Homma oli tosi helppo, koska lapsi meni yleensä nukkumaan juuri ennen kuin saavuin heidän kotiinsa tai heti sen jälkeen. Pari kertaa taisin auttaa tyttöä pesemään hampaat ja käymään suihkussa.

Hoitolapseni oli tomera pieni ihminen, jota näin usein päiväsaikaankin. Muutin pois Mikkelistä joitakin vuosia myöhemmin, lukion käytyäni, enkä nähnyt häntä sen jälkeen muistaakseni kovinkaan montaa kertaa.

Olen jo kauan sitten kadottanut yhteyden kaikkiin niihin ihmisiin, jotka tietäisivät missä nykyään yli kolmekymppinen hoitolapseni asustelee. En löytänyt häntä ensi yrittämällä sosiaalisesta mediastakaan – ehkä sukunimi on vaihtunut.

Mitäköhän sille tummatukkaiselle tytölle nykyään kuuluu?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: