matkustus,  sattumia

5: Jänishousu

Kiersimme maaliskuussa 2015 Havaijin Big Islandia ja pysähdyimme eräänä pilvisenä päivänä saaren itäosassa sijaitsevilla Kapohon vuorovesialtailla. Altaat olivat kuuluisat lämpimästä ja kirkkaasta vedestään, joka mahdollisti pinnanalaisen maailman ihmettelyn mukavissa ja melko turvallisissa olosuhteissa.

Avomies kävi snorkkeloimassa ja minä istuin laavakiven päällä tihkusateessa, koska en ole moneen kymmeneen vuoteen uskaltanut pistää päätäni veden alle.

Avomies pulpahti silloin tällöin pintaan ja oli haltioissaan kaikesta näkemästään. Mustien laavakivien ympäröimät vuorovesialtaat olivat kuulemma täynnä värikkäitä kaloja ja upeita koralleja, joista minä en nähnyt kiven päältä vilaustakaan. Olin tietoinen siitä, miten ainutlaatuisen tilaisuuden missasin.

Tai no, en ihan.

Viime kesäkuussa Kīlauea-tulivuoresta purkautunut laava nimittäin peitti alleen koko alueen: altaat, kalat, korallit, kaiken. Hups!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: