hollanninsuomalaisuus,  perhe

Vuoden viimeiset päivät: 25. joulukuuta

Lennon peruuntumisen takia meillä on kaksi päivää vähemmän aikaa olla Suomessa kuin olimme suunnitelleet. Se on harmi – aika menee muutenkin aina liian nopeasti kotimaassa käydessä.

Vietimme joulupäivänkin veljeni luona. Lapset leikkivät ja aikuiset istuskelivat, hoitelivat taaperoita ja/tai tekivät ruokaa. Porukan iskät kokosivat legojuttuja ja jotain pienoismalleja, jotka olivat ostaneet lahjaksi itselleen lapsilleen.

Juotiin kahvia.

Iltapäivällä iskäni tuli kumppaninsa kanssa Mikkelistä saakka jouluaterialle. Vaihdoimme lahjoja ja kuulumisia. Sain toivomani Tove Janssonin elämäkerran ja muuta kivaa. Osan paketeista olimme avanneet jo Hollannissa, joten kotona minua odottavat mm. uudet villasukat.

Serkukset lähtivät käymään ulkona, ja taapero sai mahdollisuuden istua pulkassa ensimmäisen kerran elämässään. Hän ei ollut asiasta yhtään innoissaan, vaan halusi nousta pois kymmenen sekunnin kuluttua. Ehdin sentään ottaa kuvan.

Illalla alkoi sataa aivan täydellisiä jouluhiutaleita, samanlaisia kuin romanttisissa joululeffoissa. Ihastelimme lumisadetta Airbnb-kämpän ikkunasta ja katselimme uudessa lumessa vilistäviä oravia.

Kylläpä meitä hemmoteltiin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: