elämä alankomaissa,  hollanti,  matkustus,  sattumia

Vuoden viimeiset päivät: 21. joulukuuta

Olin yskinyt yöllä, mutta aamulla olo oli vähän parempi ja lähdin töihin Haagiin. Tiesin, että päivästä oli tulossa kiireinen, koska saisin paljon viime hetken viestejä juuri ennen joululomaa. Omalta to do -listaltakin on kiva ruksia hommia tehdyksi ennen vapaita päiviä.

Pyysimme omalääkäriä tsekkaamaan taaperon korvat seuraavan päivän lentomatkaa varten. Ne olivat onneksi kunnossa. Mikään ei olisi enää joulumatkamme tiellä, jos itse uskaltaisin lähteä lentämään tulehtuneen korvan kanssa.

Niinhän minä luulin.

Taaperon nukahdettua kahdeksan maissa teimme ruokaa jääkaapista löytyneistä tähteistä ja ryhdyimme sitten pakkaamaan. Meillä on tapana pakata viime hetkellä eli siinä vaiheessa kun oikeastaan pitäisi levähtää ennen matkalle lähtöä.

Kymmenen maissa olimme viikanneet pyykit, paketoineet joululahjat ja saaneet matkalaukut pakattua. Istahdimme alas ja tartuimme kännyköihimme… voi prkl!

Lentomme Amsterdamista Helsinkiin oli peruttu. Ilman selityksiä, puoli vuorokautta ennen lähtöä. Lentoyhtiön nettisivulla oli jotain epämääräistä tietoa tiheästä sumusta. Silti vain muutamia yksittäisiä lentoja oli peruttu. Selitys vaikutti vähän hataralta.

Yritimme seuraavien puolentoista tunnin ajan saada yhteyttä siihen yhteen siniseen hollantilaisranskalaiseen lentoyhtiöön. Puhelinyhteys katkesi alkuunsa, Twitterin, chatin ja Whatsappin kautta emme saaneet vastausta. Sähköpostilla tullut varauksenmuutoslinkki ei toiminut – täkäläistä asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Luovutimme ja menimme nukkumaan pettyneinä, vähän vihaisina ja täysin epätietoisina siitä, pääsisimmekö Suomeen viettämään joulua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: