arki,  elämä alankomaissa

Vuoden viimeiset päivät: 4. joulukuuta

Päätin jäädä etätöihin, jotten ajaisi työkavereitani epätoivon partaalle yskimällä avokonttorissa joka toinen minuutti.

Etätyöpäivässä parasta on se, että voi kokoustaa puhelimitse kulahtanut pyjama päällä ja pullonpohjalasit päässä. Jos yskittää tai tekee mieli mässyttää banaania, voi kokouksen aikana painaa mute-nappulaa ja tehdä ihan mitä huvittaa. Jos tämä ei lisää työhyvinvointia, niin sitten ei mikään!

Lounaan jälkeen minulle alkoi tulla istumatyössäni niin kylmä, että päätin mennä lämpimään suihkuun ja vaihtaa päälle puhtaan pyjaman.

Sen jälkeen kun ATK-tuki oli aamulla resetoinut yhtäkkiä juuri tänä randomina maanantaina vanhentuneen salasanani, sain tehtyä töitä tehokkaasti aina puoli viiteen saakka. Silloin huomasin olevani toipilas. Menin hetkeksi oikaisemaan selkää.

Taapero oli ollut koko päivän hoitajan kanssa, mutta pääsin taukoja pitäessäni halailemaan häntä ja osallistumaan hiljattain heränneeseen pottaintoiluun.

Avomieheltä taas sain pitkin päivää linkkejä espanjalaisiin Airbnb-huoneistoihin. Hän oli hurahtanut talvilomasuunnitteluun oikein kunnolla. Tämä kärsivällinen tuotteiden/majoitusvaihtoehtojen/vuokra-autojen/vaippatarjousten vertailu on yksi niistä monista ominaisuuksista, joita hänessä rakastan.

Hoeft niet pyjama aan, wil niet luier! Jokailtainen kylvyn jälkeinen ei-tarvii-pyjamaa-ei-haluu-vaippaa-kisa oli tänään erityisen haastava. Onneksi olin viime Suomen-matkalla ostanut Lindexistä pyjaman, jonka vedin esiin valttikorttina siinä vaiheessa kun en enää jaksanut juosta ympäri asuntoa märän taaperon perässä. Tiikeripyjamaa ei itsepäisinkään kaksivuotias voi vastustaa. Nerokasta, vaikka itse sanonkin.

Pakastimesta löytyneen omatekoisen lasagnen syötyämme lojuimme avomiehen kanssa parisängyllä ja tuijotimme toisiamme ruutujamme. Se on joinakin päivinä parasta arkirakkautta.

Vähän hävettää kertoa, että kävin koko päivänä ulkona ainoastaan sen verran, että sain heitettyä jätesäkit kadulle roska-auton kerättäväksi. Seuraavassa elämässäni aion olla reipas ulkoilmaihminen eli kunnon buitenmens.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: