arki

Raikas lisukesalaatti kesäkurpitsasta

Hollannin kieli on täynnä ranskalaisia lainasanoja. Tämä on haastavaa minulle – ummikkosavolaiselle, jolle ranskan kielen ääntämissäännöt ovat täyttä hepreaa.

Onneksi monille sanoille on olemassa helppo hollanninkielinen vastine. Esimerkiksi jalkakäytävä on hollanniksi joko trottoir tai voetpad [futpat].

Kesäkurpitsa on hollanniksi courgette, munakoiso puolestaan aubergine. Unohdin alussa jatkuvasti kumpi on kumpi, joten kehitin itselleni muistisäännön: courgette lausutaan suunnilleen kurshette ja näyttää kurkulta. Kur kur.

Kesäkurpitsasta saa nopeasti raikkaan lisukesalaatin. Teen sellaisen aina risoton kaveriksi.

Ainekset:
1 kesäkurpitsa
1/4 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa myllystä
pippuria myllystä
25 g parmesaanijuustoa
rucolaa eli sinappikaalia

Valmistus:
Leikkaa sitruuna neljään osaan ja purista mehu yhdestä osasta. Sekoita sitruunamehu oliiviöljyyn isossa kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria. Tee jotain kivaa lopuilla sitruunanpalasilla.

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Anna siivujen marinoitua öljy-sitruunamehukastikkeessa noin vartin ajan.

Raasta parmesaanijuusto ohuiksi palasiksi.
Sekoita marinoidut kesäkurpitsat, parmesaanijuusto ja rucola juuri ennen tarjoilua.

Jos kärsivällisyys ja/tai sorminäppäryys riittää, voi marinoidut kesäkurpitsasiivut levittää pöydälle ja latoa niiden päälle parmesaania ja rucolaa. Siivut voi sitten rullata yksitellen kauniiksi rulliksi, jotka voi pitää kasassa cocktailtikuilla.

Silvu plee, pon apetii.

Bestand 10-03-17 23 26 04
Kuvan petit cuisinier ei liity artikkeliin.

2 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: