sattumia

Oi, sain blogitunnustuksen!

Sain noin kuukausi sitten ihanan yllätyksen: Mielilandia-blogin Anu antoi blogilleni tunnustuksen Blogger Recognition Awardin muodossa.

Anukin asuu Hollannissa. Emme ole koskaan tavanneet, mutta seuraamme toistemme blogeja. Olen oikein mielissäni tästä tunnustuksesta. Anu itse on ammattikirjoittaja, ja tykkään lukea hänen juttujaan.

Koko blogimaailma on minulle vielä aika uusi. Olen lukenut yksittäisiä, työhöni liittyviä ammatillisia postauksia silloin tällöin, mutta en ollut ennen vuotta 2015 koskaan seurannut säännöllisesti kenenkään omasta elämästä kertovaa blogia.

img_2962

Raskausajan alussa vuonna 2015 jouduin viettämään muutaman viikon sängynpohjalla voimakkaan pahoinvoinnin takia. Kaikenlaista tietoa etsiessäni törmäsin muutamaan perheblogiin, joista rupesin ensimmäisenä seuraamaan Islannissa asuvan Sadun Salamatkustaja-blogia. Hän kirjoitti tuolloin raskausviikoistaan mutta myös monesta muusta aiheesta, kuten ulkosuomalaisuudesta ja yrittämisestä.

Aloitin bloggaamisen, koska…

Lukioaikana tykkäsin kirjoittamisesta kovasti. Minulla oli pätevä ja mukava äidinkielen opettaja, Veikko, joka antoi hyviä vinkkejä ja kannusti. Kirjoitin äidinkielestä ällän. Olen myös aina ollut ahkera kirjoittamaan päiväkirjaa.

Minulla on jo monen vuoden ajan pyörinyt päässä tarinoita Hollannissa asumiseen ja omaan elämään liittyen. Äitiyslomalla sain aikaa kirjoittaa niitä muistiin. Bloggaamisesta tuli minulle uusi harrastus.

Olen aiemmin blogannut lyhyesti ja privaatisti vuonna 2012, kun asuin puoli vuotta Bostonissa. Blogiani lukivat silloin vain perheenjäsenet ja pari ystävää. Nyt päätin kirjoittaa julkisesti, koska halusin levittää tietoa elämästä kroonisen sairauden kanssa.

jovecwpuryke94hvk8yw_thumb_153e

Vinkkejä aloitteleville bloggaajille

Olen blogannut vasta muutaman kuukauden ajan, joten en uskalla antaa ohjeita aloitteleville bloggaajille. Minulla on kuitenkin pari yleisvinkkiä blogeja seuraavan näkökulmasta:

  1. Tarkista, että blogisi toimii myös kännykällä luettaessa eli blogipohja on ns. responsive. Luen blogeja aina kännykällä ja surffailen pois saman tien, jos juttuja on vaikea lukea pienellä ruudulla.
  2. Blogin harvoja päivityksiä ei tarvitse pyydellä anteeksi, varsinkaan jos bloggaaminen ei ole päivätyö.
  3. Minulta jäävät videopostaukset usein katsomatta, koska lueskelen blogeja muiden perheenjäsenten nukkuessa puhelin äänettömällä. Siksi videopostauksen yhteydessä olisi kätevä olla edes jonkinlainen parin lauseen kirjallinen tiivistelmä postauksen aiheesta. Tämä ei kylläkään ole kovin tärkeä asia. Tuli vaan mieleen.

Nimeän bloggaajia palkinnon saajaksi

Suurin osa alla olevista blogeista on epäilemättä saanut tämän tunnustuksen useita kertoja, mutta mainitsen ne silti. Kaikki seuraajani kun eivät välttämättä tunne perheblogimaailmaa.

Nämä seitsemän blogia ovat suosikkiblogilistallani, koska ne ovat mielenkiintoisia naisen ja/tai perheen elämästä kertovia blogeja. Moniin juttuihin pystyn samaistumaan, ja olen saanut niistä paljon vinkkejä ja vertaistukea äitinä.

Koska en kuitenkaan ole kiinnostunut pelkästään vauva- tai lapsiaiheista, tykkään blogeista, joiden aiheet kuvaavat kirjoittajan elämää laidasta laitaan. Nämä ovat sellaisia.

Chez Helena
Lähiömutsi
Mamma Rimpuilee
Project Mama
Puutalobaby
Salamatkustaja
Valeäidin tunnustukset

Seuraavat kolme blogia nimeän erikoissyistä:

1001 Kabul: mielenkiintoista ja usein hyytävää luettavaa Kabulista
Mrs Karlsson Lukee: hyviä kirja-arvosteluja ja lukuvinkkejä
Emma in The Netherlands: serkunlapseni Emman energiset au pair -jutut Amsterdamista

Kiitos vielä kerran Anulle. Jatketaan bloggaamista!

Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

bloggeraward

3 Comments

  • Anu Haapala

    Ihanaa, kun vastasit haasteeseen – ja tietty kun ylipäänsä aloit blogata! ❤ Suosikkilistallasi on minulle monta uutta blogia. Täytyy käydä tutustumassa niihin!

  • Mari

    Oi, en ole saanut vielä moista tunnustusta kun olen tällainen aloittelija-bloggaaja joten kiitos siitä!!! Näitä vinkkejä on mielenkiintoista lukea koska olen tosiaan vielä aloittelija 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: