perhe,  raskaus

Lauka’ie’ie: havaijilainen satu

Viime vuoden alussa vietimme avomiehen työn takia kaksi kuukautta Kaliforniassa. Lähdimme matkaan tammikuun alussa, jolloin Hollannissa oli pimeää, märkää ja kylmää.

Saavuttuamme aurinkoiseen Kaliforniaan rupesimme miettimään sopivaa lomakohdetta viimeiselle viikolle maaliskuun alkuun. Yhtäkkiä tajusimme, että olemme aika lähellä Havaijia. Lentoaikaa Havaijin Big Islandille olisi ainoastaan noin 8 tuntia, eikä lentolippu ollut tähtitieteellisen kallis. Varasimme matkan. Kerron joskus lisää tuosta mahtavasta alohaviikosta mutta jaan nyt kaikkein rakkaimman matkamuistoni:

Olin ollut melkein kokonaisen vuoden sairauslomalla, koska olin täysin uupunut kroonisen sairauden ja kokopäivätyön mahdottomaksi osoittautuneen yhdistämisen takia. Samaan aikaan me – nelikymppinen pariskunta – olimme kovasti toivoneet saavamme vielä perheenlisäystä, jota ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä (kröhöm) huolimatta ollut kuulunut.

Kalifornian reissun aikana olin onneksi päässyt toisen pitkäaikaisen haaveeni kimppuun: olin perustanut yrityksen, väsännyt itselleni nettisivut sekä opiskellut PRINCE2®-projektinhallintametodia. Elämä alkoi kirkastua.

prince_uimaaltaalla
Opiskelua kaliforniatyyliin

Havaijin matkan puolivälissä menimme käymään Tulivuoripuistossa (Hawai’i Volcanoes National Park). Paikka oli hollanninsuomalaiselle varsin eksoottinen – maasta nousi hyöryä ja ilmassa tuoksui rikki. Illan tummetessa lähdimme katsomaan ison Halema‘uma‘u-kraaterin hehkua. Visitors centerin pienessä matkamuistomyymälässä käteeni tarttui kirja, joka kertoi kauniisti kuvitetun havaijilaisen Lauka’ie’ie -legendan.

Tarina kertoo onnellisesta havaijilaisesta pariskunnasta, jonka suurin toive on saada perheenlisäystä. Tarina oli niin kaunis, että luettuani kirjan seisoin kirjahyllyn edessä nyyhkyttämässä. Karjalaisiin itkijänaisgeeneihini tottunut avomieheni jatkoi rauhallisesti mitä ikinä olikaan tekemässä. Ulkona hehkui tulivuori, jota ihmetteli suuri joukko turisteja.

Jätin kirjan matkamuistomyymälän hyllyyn. Tarina jäi kuitenkin pyörimään päähäni. Kotiin tultuani löysin kirjan kuvat ja tarinan englanninkielisenä videona Youtubesta.

Kuukautta myöhemmin olin viimein raskaana. Sanon aina (puoliksi) leikilläni, että tulin raskaaksi Havaijin magialla.

Tyttäremme synnyttyä tilasin hänelle Havaijilta saakka kirjan englanninkielisen version. Kirjoitin siihen omistuskirjoituksen, jossa kerroin tunteistani Tulivuoripuistossa maapallon toisella puolella juuri ennen kuin saimme elämämme parhaan lahjan.

4 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: