arki

Helppo ja nopea linssicurry

Opin laittamaan ruokaa vasta noin kolme vuotta sitten. Olin silloin melkein koko vuoden sairauslomalla ja ruuanlaitosta tuli minulle tärkeä ajantappo- ja toipumisprojekti. En ole – lievästi sanottuna – parhaimmillani nälkäisenä, joten silloin kun tein paljon töitä, minulla ei ollut kärsivällisyyttä seisoa keittiössä varttia kauempaa.

Vieraille en kehtaa vieläkään tehdä muuta ruokaa kuin lasagnea tai chili con carnea, mutta saan sentään nykyään itseni ja avomieheni ruokittua melko vaihtelevin ruokalajein. Aikataulusyistä avomieheni kokkaa harvemmin vaikka hyvää ruokaa tekeekin. Pihvin paisto on kuitenkin hänen hommaansa, ja kalaruuat hän syö kodin ulkopuolella. Minä kun keksin jo noin 7-vuotiaana, etten voi sietää kalaa.

Viime vuonna otin talteen päivän lehdestä nopean linssicurryn ohjeen. Tämä on minun mielestäni ihan paras pikaillallinen, jota on tullut syötyä monta kertaa vauvavuoden aikana. Alkuperäinen resepti sisältää kanaa, mutta fleksitaarina valmistan yleensä kasvisversion. Jos kasvisruoka ei maistu, voi tähän lisätä mitä vain lihaa tai mereneläviä. Resepti on myös kätevä tapa päästä eroon jääkaapista löytyvistä ruuantähteistä, kuten kukkakaalista, parsakaalista tai keitetyistä perunoista, jotka voi lisätä curryyn sopivassa vaiheessa. 

linssicurry

Linssicurryn ainekset. Vain kookosmaito ja oliiviöljy uupuvat.

Alkuperäistä reseptiä* mukaellen valmistan linssicurryn näin:

Valmistusaika: 10 min (+ 30-60 min putputtelua)

Ainekset:
oliiviöljyä
2 pientä bataattia
1 tölkki (400 g) linssejä
200 grammaa (ovaalinmuotoisia) kirsikkatomaatteja
2 paahdettua paprikaa purkista
2 ruokalusikallista punaista currytahnaa (Itse tykkään eniten Kumar’s-merkkisestä tahnasta. Tämä ei ole mainos.)
250 ml kookosmaitoa
(Tarjoiluun: kreikkalaista jukurttia ja tuoretta korianteria)

Valmistus:
Kuori ja paloittele bataatit.
Huuhtele linssit siivilässä kylmän, juoksevan veden alla.
Puolita kirsikkatomaatit.
Leikkaa paahdettu paprika reilunkokoisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy kuumalla syvällä paistinpannulla ja paista bataatteja muutama minuutti.
Lisää currytahna ja anna lämmetä noin 30 sekuntia aromit vapauttaaksesi.
Lisää tomaatit ja paprikat. Paista hetki.
Vähennä lämpöä ja lisää linssit ja kookosmaito. Sekoita.
Anna putputtaa hiljalleen kannen alla kunnes bataatit ja linssit ovat pehmeitä. Tässä menee puolesta tunnista tuntiin.
Tarjoa kreikkalaisen jukurtin ja pilkotun, tuoreen korianterin kanssa. Maistuu ilmankin. Riisiä ei tarvita. Naanleipä toimii, mutta unohdan aina ostaa sitä.

Yleensä tästä annoksesta riittää meille molemmille illallista ja vielä minulle pieni lounas. Tällä reseptillä ja tahnalla currystä ei tule kovinkaan tulista.

Eet smakelijk!
बॉन एपेतीत

(hyvää ruokahalua hollanniksi ja ehkä hindiksi)

*Alkuperäinen resepti: Janny van der Heijden, Algemeen Dagblad. Van der Heijden on Koko Suomi leipoo -ohjelmaa vastaavan Heel Holland Bakt -ohjelman tuomari.

Keskustelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pingbacks & Trackbacks

  1. Illallinen sikurisalaatista